China Investment Forum 2014 má na co navazovat

China Investment Forum 2014 má na co navazovat

Letos uplyne už 65 let od navázání diplomatických vztahů naší země s Čínskou lidovou republikou. Někdejší Československo totiž uznalo vznik nové Čínské lidové republiky za právoplatný krátce poté, co k němu došlo, a to dne 4. října 1949. Bylo tak jednou z prvních zemí na světě. Toto významné kulaté výročí je opravdu mimořádnou příležitostí pro další budování a posilování bilaterálních vztahů mezi našimi zeměmi. Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce a její partneři by k této oslavě a dalšímu prohloubení vztahů na všech úrovních rádi přispěli letošním China Investment Foru 2014 (CIF 2014).

 

Obě naše země spojuje už tradiční přátelství. „Je nádherné sledovat, jak se dnes rozvíjí a nalézá novou dynamiku a nové příležitosti,“ shodují se představitelé Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce.

Naše národy se sice v mnoha věcech a kulturních zvycích liší, ale máme podobné srdce. Jsme přátelští, pohostinní, obdivujeme navzájem své tradice, kulturu, historii, památky, učíme se od čínských myslitelů a filosofů, posloucháme díla českých hudebních skladatelů, sledujeme populární kreslenou postavu Krtečka od Zdeňka Milera, máme rádi tradiční čínskou kuchyni. To vše nás už léta spojuje a vede k vzájemnému porozumění, respektu a úctě. Dlouhá historie česko-čínských vzájemných vztahů nám také dává spoustu velkých příležitostí do budoucnosti.

K tomuto přátelství bychom rádi přispěli dalším ročníkem China Investment Fora. Chceme, aby se jeho výroční pátý ročník stal svátkem česko-čínského přátelství a spolupráce. Vložíme proto do jeho příprav a pořádání celé své srdce.