China Investment Forum 2018

China Investment Forum 2018

Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce ve spolupráci s China Economic Cooperation Center, Sekretariátem pro spolupráci Číny a zemí střední a východní Evropy a China Center for Promoting the Belt and Road Initiative, NDRC organizuje již páté China Investment Forum ve formátu spolupráce šestnácti zemí střední a východní Evropy a Číny – Platformy 16+1.

Fóra se bude účastnit více než 500 hostů z ČR, Číny, Albánie, Bulharska, Estonska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Makedonie, Polska, Slovenska, Slovinska, Srbska a Rumunska.

K hostům fóra patří největší čínská konglomerátní společnost CITIC Group, která pro rozvoj svých aktivit v Evropě, založila společnost CITIC Europe se sídlem v České republice. Delegaci CITIC Group vede předseda představenstva CITIC Group, součástí delegace CITIC Group jsou i prezidenti CITIC Bank a CITIC Trust.

Hostem fóra jsou i zástupci nejvyššího vedení HNA Group, jejíž součástí je i společnost Hainan Airlines, která začala provozovat první leteckou linku do České republiky. K dalším hostům z oblasti cestovního ruchu patří nejvyšší manažeři největší online travel agentury v Číně, společnosti Ctrip.

Z oblasti e-commerce se účastní viceprezident společnosti JD.com, která je největším čínským retailerovým on-line prodejcem (světový lídr v oblasti high-tech doručování zásilek drony, autonomními technologiemi a roboty). Mezi dalšími účastníky je viceprezident největší pivovarnické skupiny nejen v Číně, ale i na světě – China Resources Beer (Holdings) Company, která ovládá 91 pivovarů v 25 čínských provinciích.

Mezi dalšími hosty fóra jsou i čínské společnosti, které již s Českou republikou reálně obchodně spolupracují, jako jsou společnosti Chint Electrics, Wanfeng nebo Risesun.

Z České republiky se účastní fóra největší české podnikatelské skupiny jako je PPF, J&T Finance Group, Penta, Rockaway Capital, Unimex nebo Škoda Auto.

Na China Investment Forum 2018 budou zástupci podnikatelů a odborné veřejnosti diskutovat v panelech zaměřených na finanční spolupráci a bankovnictví, digitální ekonomiku, projekty spolupráce v rámci iniciativy Pásmo a stezka, a na zemědělství a potravinářství.