Oslavy čínského nového roku zemského Psa navštívilo více než deset tisíc lidí

Oslavy čínského nového roku zemského Psa navštívilo více než deset tisíc lidí

Více než deset tisíc lidí navštívilo ve dnech 15.- 17. února 2018 oslavy čínského nového roku v Obecní domě v Praze. Čínští řemeslníci a umělci seznámili návštěvníky oslav příchodu roku zemského Psa s tradičními zvyky, které se v Číně dodržují již po celá staletí.

 

V rámci hlavního programu předvedli divákům své umění tanečníci, zpěváci, hudebníci a akrobaté, kteří přicestovali z provincie Jiangsu. Představit tradice, které souvisí s příchodem nového roku, přijelo na čtyřicet umělců z Číny. Při doprovodném programu představovali čínští řemeslníci výrobu lampionů, které na oslavách nesmí chybět, dále tradiční vystřihovánky, loutky, kaligrafii, tušovou malbu, čajový obřad a řadu dalších řemesel. Řadu technik si návštěvníci mohli také vyzkoušet, a to včetně výuky čínštiny či bojových umění. Mezi vyhledávaná zpestření patřila socha psa v nadživotní velikosti před hlavním sálem, fotokoutek či malování na obličej. Pro veřejnost byl doprovodný program přístupný v prvním patře Obecního domu zcela zdarma.

Oslavu čínského nového roku v Obecním domě v Praze organizovala Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce za podpory Velvyslanectví Čínské lidové republiky v České republice a Kulturního úřadu provincie Jiangsu a ve spolupráci se SÁGL Production a Artall Culture Group. Partnery byly společnosti Home Credit a Huawei.

Více o akci a fotogalerie z akce ZDE