Smíšená česko čínská komora představila české produkty a služby na veletrhu China International Import Expo

Smíšená česko čínská komora představila české produkty a služby na veletrhu China International Import Expo

Světově věhlasné české pivo, víno, potravinářské výrobky nejvyšší kvality, špičkové produkty a služby v oblastech finančnictví a cestovního ruchu, které může Česká republika nabídnout čínským zákazníkům, a další výrobky, produkty a služby, ale i krásy České republiky prezentovala na veletrhu China International Import Expo v Šanghaji Smíšená česko čínská komory vzájemné spolupráce. Na stáncích v pavilonu Potraviny a zemědělské produkty a v pavilonu Služby poskytla bezplatně plochy českým firmám, které o to projevily zájem.

Veletrh navštívil během své návštěvy Číny také prezident ČR pan Miloš Zeman, jehož hlavním cílem cesty byla právě podpora hospodářských vztahů v souvislosti s tímto dovozním veletrhem. Pana prezidenta do Číny doprovázeli ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, ministr dopravy Dan Ťok a ministr zemědělství Miroslav Toman. Pan prezident navštívil Čínu již počtvrté a setkal se zde s čínským prezidentem Xi Jinpigem, kterého provedl českou národní expozicí. Pan prezident navštívil také stánek v pavilonu Potravinářství a zemědělské produkty.

 

[g-slider gid="9864" width="100%" height="60%" random="0" watermark="0"]

 

Na tomto stánku se prezentovaly společnosti Pivovary Lobkowicz Group, Kolby, Úsovsko, BlueTouch, Vinařství Ludwig, Marlenka International a Bohemia Healing Marienbad Waters. V pavilonu Služeb se představily firmy Home Credit, Sotio, Travel Service, Invia.cz, Le Palais Art Hotel Prague, Mandarin Oriental Prague, DIR Bohemia a Star Union.

Všechny tyto společnosti byly prezentovány v unikátních expozicích, které se lišily od ostatních vystavovatelů a upoutaly pozornost návštěvníků. Expozice byly složeny z LED obrazovek a projekce měla vtáhnout návštěvníky do děje a zároveň přiblížit krásy České republiky. Tato řešení připravila renomovaná česká společnost XLAB.

Veletrh China International Import Expo se konal v areálu National Exhibition and Convention Center v Šanghaji, což je jeden z největších výstavních komplexů na světě s 13 halami a krytou výstavní plochou o výměře 400 tisíc m2. Celý veletrh byl koncipován jako dovozní a jeho uspořádání odráží trend růstu čínské domácí spotřeby, kdy Čína má zájem na dovozu zahraničních výrobků a služeb. Česká účast byla rozdělena na dvě části, jednou byla národní a druhou komerční, kterou zajišťovala právě Komora, a to ve spolupráci s agenturami CzechTrade a CzechTourism.Veletrh se konal poprvé a bude mít pravidelná pokračování.