Čínské děti se opět léčily v českých lázních

Čínské děti se opět léčily v českých lázních

Rehabilitační pobyty čínských dětí v českých lázních úspěšně pokračují. Ve dnech 11. – 24. července 2017 navštívilo horské lázně Karlova Studánka 39 dětí z oblasti Jiangsu. V doprovodu 10 dospělých se přijely léčit na nejčistší vzduch ve střední Evropě.

 

Čínské děti, které přicestovaly, trpí nejčastěji nemocemi respiračního ústrojí jako například chronická či alergická rhinitida, astma bronchiale nebo chronická bronchitida. Karlova Studánka je pro ně ideální místo ke zlepšení jejich zdravotního stavu. Lázně totiž patří k místům s nejvyšší čistotou ovzduší v České republice a mají status klimatických lázní. Aplikace klimatoterapie, kdy léčebný pobyt probíhá v určitém klimatu a jedinci jsou během něj pod lékařským dohledem, je velmi prospěšná u všech chronických onemocnění. Už jen samotná inhalace horského vzduchu a pobyt ve zdejším klimatu tak byl pro děti prospěšný a jejich stav pomohly zlepšovat i další lázeňské procedury včetně dechových rehabilitací, nordic walkingu, taneční rehabilitace či pobytů v solné jeskyni.

Zatímco v dopoledních hodinách děti absolvovaly lázeňské procedury, pak následovala zábava v rámci kulturních a sportovních programů. Zaměstnanci lázní jim formou her představili například tradice jakými jsou Velikonoce a Vánoce. Při výletech děti poznávaly blízké okolí – Praděd, ekofarmu a další turistické cíle v okolí. Z okolní přírody a čistého vzduchu, stejně tak z jízdy na koních a práce na farmě, kterou si děti mohly vyzkoušet, byly nadšené.

 

DCIM100GOPROGOPR4190.