Oslavy Čínského nového roku zemského psa potrvají v Obecním domě v Praze tři dny

Oslavy Čínského nového roku zemského psa potrvají v Obecním domě v Praze tři dny

Jedinečný zážitek slibuje Oslava Čínského nového roku zemského psa v Praze. Pro velký zájem v minulých letech tentokrát potrvá v pražském Obecním domě tři dny, a to od 15. do 17. února 2018. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý hlavní kulturní program, na který mohou zakoupit lístky na portálu ticketpro.cz  již nyní. Po celé tři dny je také připraven bohatý doprovodný program, v rámci něhož se návštěvníci seznámí se zvyky, uměním a kulturou Číny. Vstup na doprovodný program je zcela zdarma.

 

Atmosféra čínského nového roku má být radostná a pozitivní, a tak tomu bude i při Oslavě Čínského nového roku zemského psa v Obecním domě v Praze od 15. do 17. února 2018. Velkolepé hudební, taneční a akrobatické představení obstarají uměli souboru z provincie Jiangsu. Jejich vystoupení nazvané „Kouzlo Jiangsu“ představí různé čínské tradice a zvyky, související převážně s příchodem jara. To proto, že čínské novoroční svátky jsou především oslavou blížící se příchodu jarního období. Diváci uvidí různé hudební žánry a scénické tance, nebudou chybět ani ukázky tradičních čínských hudebních nástrojů.

Hlavní program se uskuteční ve Smetanově síni Obecního domu 15. února v 17.00 hodin a 16. a 17. února v 15.00 a v 19.00 hodin. Vstupné na vystoupení činí 149 korun a předprodej vstupenek probíhá v síti TicketPro . Kdo chce potěšit své příbuzné a blízké netradičním zážitkem, vstupenky na toto jedinečné vystoupení, které přiblíží pestrou kulturu z dálné Asie, je možné darovat i jako vánoční dárek.

Doprovodný program bude možné navštívit v salóncích v prvním patře Obecního domu zcela zdarma. Prostory budou přístupné 15. února od 14:00 do 22:00 hodin a 16. a 17. února 2018 od 10:00 do 22:00 hodin. Zde návštěvníci zhlédnou ukázky umění a řemesel staré Číny v podání mistrů z provincie Jiangsu. Připraveny jsou ukázky kaligrafie, tušové malby, čajového obřadu, výroby hřebenů a tradičních lampionů, vonných polštářků či loutek. Již tradičně bude možno absolvovat hodinu výuky čínského jazyka, ukázku bojových umění, malování na obličej či vyrábět tradiční čínské vystřihovánky. Připraveny jsou i ochutnávky tradičních čínských specialit přímo od čínských kuchařů.

Rok zemského psa začíná podle čínského kalendáře 16. února 2018 a končí 4. února 2019. Čínský nový rok začíná vždy s novým lunárním rokem a novoroční oslavy, které trvají několik dní, jsou nejdůležitějším z čínských svátků. Žijeme jimi nejen celá Čína, ale i jihovýchodní Asie a slaví je také asijské komunity po celém světě.

Oslava čínského nového roku v Praze je kulturní aktivitou. Organizuje ji Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce za podpory Velvyslanectví Čínské lidové republiky v České republice a Kulturního úřadu provincie Jiangsu a ve spolupráci se SÁGL Production a Artall Culture Group. Partnery akce jsou společnosti CEFC Group (Europe) Company, Home Credit a Huawei.