České zkušenosti podpoří rozvoj čínského mládežnického hokeje

České zkušenosti podpoří rozvoj čínského mládežnického hokeje

Pro zvýšení popularity a úrovně ledního hokeje v Číně, který je zde stále populárnějším sportem, se Sportovní asociace ledního hokeje města Pekingu a Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce rozhodly podpořit hokejovou mládežnickou výměnu a dne 17. února 2017 uzavřely Memorandum o spolupráci.

 

Obě strany se dohodly na šíření moderní koncepce českého ledního hokeje v Číně, a to za účelem podpory rozvoje mládežnického hokeje v Pekingu. Společně se zavázaly organizovat výměny a školení mezi mladými hokejisty a trenéry. Spolupráce také umožní poskytnout kvalitní české trenéry Sportovní asociaci ledního hokeje města Pekingu a zprostředkovávat jejich pobyt v Číně, což přispěje k rozvoji pekingského ledního hokeje. Spolupráce také zahrnuje pořádání přátelských zápasů a hokejových kempů na mezinárodních mládežnických turnajích v ledním hokeji zejména v Pekingu a v Praze.

Memorandum podepsali pan XIN Tieliang, předseda Sportovní asociace ledního hokeje města Peking a Petr Mrhálek, výkonný viceprezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce.