Czech Mayfest na podporu českých firem a jejich čínských distributorů

Czech Mayfest na podporu českých firem a jejich čínských distributorů

V návaznosti na Czech Beer and Love Mayfest, který úspěšně proběhl v květnu 2016 na Generálním konzulátu ČR v Šanghaji, Jing’an Temple Park, uspořádá CzechTourism v roce 2017 další dvě akce pod titulem „Czech Mayfest“ na podporu českých firem a jejich čínských distributorů.

Cílem akce je usnadnit přístup na čínský trh pro české nápoje, potraviny a další spotřební zboží. K účasti zveme výrobce produktů a poskytovatele služeb z následujících sektorů: pivo, víno, minerální vody, další potraviny, restaurace, sklo a křišťál, cestovní kanceláře (vč. čínských CK, které nabízejí zájezdy do ČR), další spotřební zboží.

Firmy mohou během akce prodávat nebo vystavovat. Za účelem zvýšení atraktivity stánku zorganizuje Generální konzulát ČR kulturní program (živá hudba, filmy).

 

Kdy a kde

Nanjing (16.-17. května), Gate of China (Zhonghua Gate) – historické hradby města. Jedná se o jednu z nejdůležitějších lokalit v centru Nankingu, kterou hojně navštěvují místní obyvatelé i čínští turisté. Akce proběhne při příležitosti návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v Nankingu. Slavnostní zahájení pro VIP proběhne 16. května, následovat bude den plný různých aktivit a propagačních akcí pro veřejnost.

Šanghaj (19.-21. května), Huangpu District, Yuanmingyuan Road (poblíž bývalého britského konzulátu a hotelu Peninsula). Tato lokalita se nachází v centru Šanghaje nedaleko Bundu a dalších turistických cílů, je proto přitažlivá pro cizince i Číňany. Akce bude propojena s potravinářským veletrhem SIAL (17.-20. května).

 

Podmínky

České firmy, čínští distributoři a cestovní kanceláře mohou vystavovat nebo prodávat produkty, pokud zajistí potřebnou dokumentaci a certifikáty, které vyžadují čínské orgány. Každý vystavovatel bude mít k dispozici stánek o rozměru cca 3×3 m (bude upřesněno). Zajištění dostatečného množství produktů je na vystavovatelích. Generální konzulát ČR nemůže zařídit vypravení diplomatického karga se zbožím, může však být nápomocný s přepravou zboží mezi Nankingem a Šanghají (např. hromadná zásilka zboží všech zúčastněných firem).

Kulturní program je plně v režii Generálního konzulátu ČR.

 

Náklady

Náklady na účast a pronájem stánku budou upřesněny. Předpokládáme, že náklady za firmu nebudou vyšší než v loňském roce (3-5000 RMB za firmu a akci) díky finanční podpoře sponzorů, Ministerstva zahraničních věcí a CzechTourismu.

Rádi bychom vás požádali o předběžnou registraci na kontaktech níže. Uveďte prosím, zda máte zájem o účast na akci v Nankingu, Šanghaji nebo na obou.

 

Jak se přihlásit

Firmy se mohou předběžně přihlásit zde:

• všichni s výjimkou cestovních kanceláří: Štěpán Vojnar, tel.: +86 138 1745 7174, stepan_vojnar@mzv.cz

• cestovní kanceláře: Maria Chen, tel.: +86 189 3067 3926, chen@czechtourism.com

 

Šanghajská lokalita

MP1

 

Nankingská lokalita

MP2

 

Štěpán Vojnar,

Konzul

Vedoucí obchodně ekonomického úseku

Kultura, školství a tisk

Generální konzulát České republiky