Malí čínští pacienti se léčí na nejzdravějším vzduchu v České republice – v horských lázních Karlova Studánka

Malí čínští pacienti se léčí na nejzdravějším vzduchu v České republice – v horských lázních Karlova Studánka

Osmdesát čínských dětí se od 8. srpna 2016 léčí na tom nejzdravějším vzduchu v České republice – v horských lázních Karlova Studánka. Děti z Pekingu a provincie Hebei budou v malebném prostředí Jeseníků pobývat až do 22. srpna.

 

Malé čínské klienty trápí řada onemocnění dýchacích cest, což je důvodem jejich pobytu v lázních. Všechny děti proto hned po příjezdu prošly vstupními prohlídkami a lázeňští lékaři jim individuálně určili nejvhodnější léčbu. Čekají na ně dechové rehabilitace na čerstvém horském vzduchu, který je srovnatelný s alpským prostředím, pobyty v solné jeskyni, ale také procházky Karlovou Studánkou, která je známá unikátním architektonickým stylem horského charakteru, a vycházky do přírody v okolí. Zajímavé pro ně jistě budou výlety na nedalekou nejvyšší horu Jeseníků – Praděd, kde si prohlédnou tamní vysílač, či na ekologickou farmu. Během pobytu v lázních si vyzkouší také nordic walking a čeká na ně další zábavný program – míčové hry, malování triček, v rámci sportovního odpoledne budou soutěžit jako na Olympijských hrách, budou mít také keramiku a taneční terapii. Během pobytu se rovněž budou učit základy anglického jazyka se seznámí se s českou kulturou. Připraví si i kulturní vystoupení pro lázeňské hosty. A nebude chybět ani typicky české opékání špekáčků.

 

[g-slider gid="8490" width="100%" height="60%" random="0" watermark="0"]

Celkem 40 dětí z Pekingu a 40 dětí z provincie Hebei má možnost léčby v Karlově Studánce díky ojedinělému projektu mezi ČR a ČLR v oblasti zdravotnictví. Podílí se na něm Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce, která hradí pobyty malých pacientů. Cílem je pomoci nemocným dětem a zároveň podpořit vyhlášené české lázeňství a přilákat do českých lázní klientelu z Číny. Projekt probíhá pod záštitou ministra zdravotnictví ČR Svatopluka Němečka. První pobyt čínských dětí v Karlově Studánce se uskutečnil již vloni, kdy zde pobývalo 79 čínských dětí ze Šanghaje a Tianjinu.