Do Číny míří mise ministra zemědělství

Do Číny míří mise ministra zemědělství

Podnikatelská mise Ministerstva zemědělství ČR zamíří ve dnech 2. – 7. května 2016 do Čínské lidové republiky. Mise je součástí pracovní cesty ministra zemědělství pana Mariana Jurečky, kterou připravuje ministerstvo ve spolupráci se Smíšenou česko čínskou komorou vzájemné spolupráce. Účastníci se zaměří především na navazování a prohlubování obchodních kontaktů s  čínskými partnery. Dále se budou věnovat vyhledávání podnikatelských příležitostí, mohou také poznávat čínské obchodní prostředí a rozšiřovat své znalosti o něm.

 

K účasti na této delegaci jsou zvány české společnosti, které mají zájem o vývoz zemědělských a potravinářských produktů a souvisejících technologií na čínský trh, který nabízí řadu příležitostí. Společnosti, které se chtějí mise pana ministra zúčastnit, musí potvrdit svůj zájem v termínu do 11. března 2016.

Registraci organizačně zajišťuje Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce prostřednictvím

ON-LINE APLIKACE ZDE.

V rámci programu pracovní cesty pana ministra se předpokládá uspořádání podnikatelských fór s místními partnery v Pekingu a v Šanghaji, účast na zahájení Czech Days in Bohai Region, návštěva veletrhu SIAL China 2016, který se koná v Šanghaji, a prohlídka Shanghai Free Trade Zone. V prostorách Velvyslanectví České republiky v Pekingu proběhne Food Festival a zájemci z řad mise účastnících se firem mají možnost prezentovat zde své potravinářské výrobky. Pan ministr během své návštěvy v Číně také oficiálně uvede do funkce zemědělského diplomata pana Vladimíra Randáčka, který bude působit na zastupitelském úřadu ČR v Pekingu.

Na přípravě cesty a programu spolupracují Ministerstvo zemědělství ČR, zastupitelský úřad ČR v Pekingu, Generální konzulát ČR v Šanghaji a Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce, která se podílí i na organizačním zajištění.