Čínský nový rok v Praze se bude slavit uměním, tradičními lampiony a velkým ohňostrojem

Čínský nový rok v Praze se bude slavit uměním, tradičními lampiony a velkým ohňostrojem

Pestrý program nabídne všem návštěvníkům Oslava čínského nového roku, která se uskuteční ve dnech 6. a 7. února 2016 od 10.00 do 19.00 hodin na Výstavišti Praha Holešovice. Vyvrcholí velkým ohňostrojem, který se rozzáří v neděli 7. února 2016 po 17-té hodině. Vstup na Oslavu čínského nového roku v Praze je po oba dva dny zdarma.

 

Na návštěvníky čekají vystoupení členů uměleckých souborů z čínského hlavního města Pekingu a provincie Hebei. Předvedou například lví tanec, akrobacii či zahrají na čínské hudební nástroje. Obdivovat bude možné nejen špičkové umění protagonistů, ale i jejich barevné kroje. To vše v duchu čínských tradic. Návštěvníci spatří vojáky slavné terakotové armády prvního čínského císaře, a to v podobě lampionů v životní velikosti. Vystaveny budou i tradiční lampiony, které k oslavám příchodu čínského nového roku neodmyslitelně patří. Představena budou čínská řemesla a některá si návštěvníci budou moci vyzkoušet. Ochutnávat se budou jídla čínské, ale i české kuchyně a piva regionálních pivovarů skupiny Lobkowicz.

Atraktivní podívanou slibuje velký ohňostroj nad Křižíkovou fontánou. Symbolicky spojí Prahu s dalekou Čínou, protože se rozzáří ve chvíli, kdy v Číně odbije půlnoc a země vstoupí do nového roku Ohnivé opice. Magický okamžik budou návštěvníci moci prožít v neděli po 17-té hodině.

Tuto kulturní a společenskou akci pořádá Smíšená české čínská komora vzájemné spolupráce ve spolupráci s Velvyslanectvím Čínské lidové republiky a společností SÁGL Production. Navazuje na úspěšnou oslavu čínského nového roku ovce, která se uskutečnila v únoru 2015 na pražském Staroměstském náměstí a spatřily ji tisíce lidí.

Praha se v poslední době stává cílem stále většího počtu čínských turistů, přijíždí jich desetitisíce, a oslava pro Číňany nejdůležitějšího svátku je jednou z příležitostí, jak jim srdce Evropy představit ještě přívětivější a atraktivnější. Oslava zároveň ukazuje Čínu jako zemi s hlubokou a nádhernou kulturou, filozofií a uměním. Praha se tak řadí vedle další evropské a světové metropole, kde se tento pro Čínu nejvýznamnější svátek slaví. Oslava zároveň odstartuje „Čínské dny v Praze“, které vyvrcholí 18. – 21. února 2016 na veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2016, na němž je Čína hlavním partnerem.

Více naleznete na oficiální stránce věnované Oslavě čínského nového roku v Praze

 

plakat_cny