Připomeňte si nevšední atmosféru prvního summitu Health Ministers Meeting

Připomeňte si nevšední atmosféru prvního summitu Health Ministers Meeting

Summit ministrů zdravotnictví šestnácti zemí střední a východní Evropy a Číny Health Ministers Meeting (HMM) byl vskutku mimořádnou příležitostí na poli spolupráce mezi střední a východní Evropou a Čínou. Nevšední událost, v historii vůbec první svého druhu v takovémto rozsahu, položila jasné a pevné základy intenzívně se rozvíjející spolupráce v oblasti zdravotnictví v rámci Platformy 16+1. Toto setkání čínských a evropských partnerů v Praze přispělo k poznání vzájemných možností, k navázání mnoha kontaktů, k prohloubení spolupráce na již stávajících projektech i k uzavření zcela nových partnerství. Prostřednictvím dvou krátkých videoreportáží si nyní můžete připomenout slavností, důstojnou a zároveň příjemnou atmosféru celé akce, která se konala přímo v srdci Evropy, v Praze.

 

Video, zachycující slavnostní zahájení, panelové diskuse, otevření výstavy o tradiční čínské medicíně a program v hlavním dějišti summitu, v pražském Hotelu Hilton, stejně jako galavečeři v Žofínském paláci, naleznete zde:

 

 

 

Slavností představení nového kresleného seriálu Panda a Krteček, který vznikl v česko-čínské spolupráci, jež se uskutečnilo v rámci doprovodného programu na Pražském hradě za účasti českých a čínských dětí, prezidenta ČR pana Miloše Zemana, místopředsedkyně státní rady ČLR paní LIU Yandong, mnoha významných členů její doprovodné delegace a další hostů, naleznete zde: