Ministr Mládek: Nová kvalita vzájemných česko – čínských vztahů přináší své plody

Ministr Mládek: Nová kvalita vzájemných česko – čínských vztahů přináší své plody

Ministr průmyslu a obchodu ČR pan Jan Mládek se v Číně zúčastní významné akce na podporu exportu i vzájemných vztahů mezi oběma zeměmi – Českých dnů v Šanghaji. Svou přítomností podpoří účast českých podnikatelů na 14. ročníku China International Machine Tool Show (CIMT) v Pekingu a na 3. ročníku China (Shanghai) International Technology Fair (CSITF) v Šanghaji. Tady vystupuje Česká republika poprvé v historii jako hlavní zahraniční partner a vystavovatel. Před pracovní cestou do Číny poskytl Jan Mládek v tiskové zprávě Ministerstva průmyslu a obchodu ČR svá vyjádření ohledně vztahů s Čínou.

 

„Je to téměř rok, kdy jsem ve funkci ministra průmyslu a obchodu navštívil poprvé Čínskou lidovou republiku. Domnívám se, že to byl rok přelomový. Mohl bych hovořit dokonce o roce zcela nové kvality vzájemných česko—čínských vztahů. Dovolím si říci, že tato etapa oživení kontaktů mezi oběma zeměmi již začíná přinášet své plody v podobě konkrétních projektů v oblasti ekonomiky, obchodu a investic,“ uvedl ministr Jan Mládek.

„Máme zájem o zahraniční investice, které přispívají k pozitivnímu a kvalitativnímu růstu české ekonomiky, především o příchod čínských investorů do oblastí, které nabízejí disponibilní a technicky zdatnou sílu,“ dodal Jan Mládek.

 

Foto: Jan Mládek při rozhovoru, který během loňské návštěvy Číny poskytl televizi CCTV. Zdroj: MPO