Ministryně Šlechtová: Podporuji příliv čínských turistů k nám

Ministryně Šlechtová: Podporuji příliv čínských turistů k nám

Na čínském velvyslanectví se tento týden ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová setkala s čínskou velvyslankyní Ma Keqing. Tématem zdvořilostního setkání bylo jednání o užší spolupráci v oblasti cestovního ruchu.

 

„Čínští turisté jsou u nás velmi vítáni. Mnozí z nich Českou republiku jako cílovou destinaci svých dovolených již objevili. Tento zájem o naši zemi musíme i nadále prohlubovat, aby krásy a rozmanitosti České republiky přitahovaly stále více turistů nejen z Číny, ale i z dalších asijských zemí,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj zajišťuje expozici na chystaném veletrhu China (Shanghai) International Technology Fair (CSITF) v Šanghaji, kde bude Česká republika brána jako hlavní zahraniční partner. V rámci tradičních Czech Days zde bude bohatý doprovodný program.

V rámci těchto Českých dnů zahájí ministryně Karla Šlechtová v šanghajské galerii Power Station of Art výstavu děl českých umělců s názvem „Art From Heart“. K vidění budou díla šestnácti českých umělců, která ještě nikdy nebyla v Číně představena.

Zdroj: parlamentnilisty.cz, 3. 4. 2015