Zástupci největší čínské televize CCTV v Praze a na festivalu ve Zlíně

Zástupci největší čínské televize CCTV v Praze a na festivalu ve Zlíně

Dvě delegace nejvyšších představitelů čínské televize China Central Television (CCTV) navštívily Českou republiku. Obě přicestovaly do ČR v úterý 3. června. První delegace zavítala primárně do Prahy, druhá delegace zamířila na Zlín Film Festival – 54. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež. Sem navíc CCTV vyslala svou zástupkyni do dětské poroty.

 

První devítičlennou delegaci CCTV vedl její viceprezident pan Wei Dichun. Součástí jeho doprovodu byli i regionální zástupci z evropských redakcí této největší čínské televize. Ve středu 4. června si delegace pana viceprezidenta Wei prohlédla studia České televize na Kavčích Horách a jednala s generálním ředitelem ČT panem Petrem Dvořákem.

Druhá delegace, tvořená zástupci dětského kanálu CCTV a CCTV Animation, se účastnila Zlín Film Festivalu – 54. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, a to již podruhé v historii tohoto celosvětově největšího a nejstaršího festivalu dětských animovaných a hraných filmů. Delegaci letos opět vedla paní Xu Bin, zástupkyně ředitele dětského kanálu CCTV Kids. Doprovázel ji pan Cai Zhijun, generální manažer společnosti CCTV Animation a další vedoucí pracovníci dětského kanálu CCTV Kids a CCTV Animation.

 

[g-slider gid="4897" width="100%" height="60%" random="0" watermark="0"]

 

Ve Zlíně se čínští hosté setkali s vedením festivalu – panem Zdeňkem Skaunicem a programovou ředitelkou festivalu paní Markétou Pášmovou, účastnili se neformálního setkání ředitelů dětských zahraničních televizních stanic. Součástí jejich pobytu na Moravě bylo také setkání s  1. místopředsedkyní Senátu Parlamentu ČR paní Alenou Gajduškovou, přijetí u hejtmana Zlínského kraje pana Stanislava Mišáka a primátora statutárního města Zlína pana Miroslava Adámka.

V rámci slavnostního galavečera, který se uskutečnil ve středu 4. června, byla společnostem CCTV Kids a CCTV Animation udělena cena ředitele festivalu Zdeňka Skaunice za navázání dlouhodobé spolupráce v oblasti audiovizuální tvorby. Ocenění na podiu převzal pan Cai Zhijun, generální manažer společnosti CCTV Animation.

Festivalového dění se za CCTV účastnila také čtrnáctiletá Xie Haoting, a to jako členka dětské poroty. Tato středoškolačka, studující v Pekingu, je oblíbeným hostem pořadů dětského kanálu CCTV a v současnosti je reportérkou dětského zpravodajství.

 

Odkazy:
Reportáž o účasti CCTV Kids a CCTV Animation na 54. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně