Dětem s poruchou sluchu pomůže výtěžek z dražby uměleckých děl

Dětem s poruchou sluchu pomůže výtěžek z dražby uměleckých děl

Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce se podílela na zprostředkování daru na podporu léčby dětí s poruchou sluchu v Pekingské dětské nemocnici.

 

Unikátní putovní výstava PEKING – PRAHA s podtitulem „Nový pohled na současné čínské umění“ zavítala v loňském roce do České republiky. K vidění byla v prostorách Císařské konírny na Pražském hradě. Expozici výstavy jedinečné kolekce děl, představující tvorbu více než čtyřiceti čínských umělců, organizovala Správa Pražského hradu a Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce, realizátorem výstavy byla společnost Prinz Prager Gallery.

V rámci této výstavy moderního čínského umění došlo k úspěšné aukci obrazů a výtěžek, konkrétně částka ve výši jednoho milionu korun, byla určena na dobročinné účely. Akci organizovala Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce, která také nakonec vybrala toho, komu peníze pomohou.

Obdarovaným se stala organizace Beijing Supporting Foundation for poverty Children’s Health se sídlem v Pekingu a darovaná částka ve výši poloviny výtěžku, tedy půl milionu korun, má jejím prostřednictvím pomoci léčbě dětí s poruchou sluchu v Pekingské dětské nemocnici. Dar před pár dny předal ředitelce organizace paní Tain Feng Qin předseda dozorčí rady Komory pan Jaroslav Tvrdík. V případě, že nebude možné vyčerpat celý obnos pro děti s poruchou sluchu, je možno část výtěžku použít na podporu zdraví dětí, pocházejících z chudých poměrů.

Druhá polovina výtěžku této charitativní akce, tedy dalšího půl milionu korun, putovala před několika měsíci do Fakultní nemocnice v Motole na podporu léčby dětských pacientů.