Užijte si Peking při tranzitu do 72 hodin bez víza

Užijte si Peking při tranzitu do 72 hodin bez víza

Důležitá zpráva přišla z oblasti vízové politiky. Čínská lidová republika od 1. ledna 2013 umožňuje turistům ze 45 zemí světa, včetně České republiky, pobývat v Pekingu a dalších městech po dobu 72 hodin bez víza.

 

130426_vybor_08Tuto novou politiku bezvízového styku představil v Praze 26. dubna 2013 Výbor pro rozvoj cestovního ruchu města Pekingu, a to v rámci prezentační akce „Užijte si Peking – při tranzitu do 72 hodin bez víza“ na pražském Žofíně. Akce se uskutečnila ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Velvyslanectvím Čínské lidové republiky v ČR a Smíšenou česko čínskou komorou vzájemné spolupráce.

V rámci této propagační akce prezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce Jan Birke a zástupce ředitele Výboru pro rozvoj cestovního ruchu města Peking Cao Pengcheng podepsali Memorandum o spolupráci v oblasti podpory cestovního ruchu.

Memorandum vyjadřuje vůli obou stran spolupracovat při organizování společných marketingových aktivit s cílem propagovat město Peking a města České republiky, jejich kulturní dědictví, historické památky, přírodní bohatství a tradiční hodnoty obou zemí. Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce bude rovněž podporovat členství českých měst v organizaci World Tourism Cities Federation.

 

[g-slider gid="4089" width="100%" height="60%" random="0" watermark="0"]

 

130426_vybor_11Cílem propagační akce pak bylo představit město Peking. Rostoucí metropole totiž nabízí svým návštěvníkům mnoho nevšedních zážitků, spojuje v sobě tradiční hodnoty i ducha moderní doby. Dokáže nabídnout zajímavý turistický program i další služby na úrovni. To z Pekingu činí jednu z nejzajímavějších světových turistických destinací.

Na akci vystoupila řada významných hostů. Za čínskou stranu promluvila paní Yan Yuiqing z Velvyslanectví ČLR v ČR a Cao Pengcheng, zástupce ředitele Výboru pro rozvoj cestovního ruchu města Peking. Za českou stranu přijal pozvání ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška. Akce se zúčastnili také zástupci Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce a reprezentanti českých organizací a firem, působících v oblasti cestovního ruchu. Hovořilo se o kolektivních nabídkách pro dvaasedmdesátihodinové cestování po Pekingu, o luxusní pekingské turistice, kongresové turistice, nabídkách špičkového ubytování a pohostinství i o možnostech leteckého spojení.